זיכרון צילומי

מתי להמיר את הקלטות וידאו

המרת קלטות וידאו – הכי חשוב להחליט

אולי לא חשבתם על זה, אבל קחו בחשבון שהשלב הקשה והחמקמק ביותר בתהליך של המרת קלטות וידאו הוא השלב של קבלת ההחלטה, השלב בו אתם צריכים לקבל החלטה להעביר את כל קלטות הווידאו שבידיכם לפורמט דיגיטלי, וכל מי שמכיר את הערך של ריח נייר תמונה מודפס או של קלטת וידאו ישנה וטובה, יודע שמדובר בהחלטה לא פשוטה בכלל.

מדוע קשה לנו להחליט לסרוק את התמונות הישנות בבוידעם?

רבים יגידו לכם שהקושי לקבל את ההחלטה להמיר את קלטות הווידאו הישנות בבוידעם נובע כמובן מהמחיר הגבוה של השירות או ממשך הזמן שנדרש בכדי להשלים את ההמרה, אך אלו הן כמובן שתי טענות סרק שלא עומדת מאחוריהן שום אמת. שירות המרת קלטות וידאו הוא שירות זול ולא יקר ואת תהליך ההמרה ניתן להשלים כיום בתוך דקות עד שעות ספורות בלבד. אם כך, מהו ההסבר לכך שקשה לנו להחליט על המרת הקלטות הישנות?

ובכן, את אחד ההסברים המעניינים לכך תוכלו למצוא באתר של זיכרון צילומי. על פי הסבר זה שמתייחס אמנם לסריקת תמונות, אך נכון באותה מידה גם להמרת קלטות וידאו, הקושי שלנו נובע דווקא מהחיבור הרגשי שיש לנו עם התמונות המודפסות. דרך אותן תמונות שאנחנו יכולים לאחוז בידינו, להריח את ניחוח הנוסטלגיה הבוקע מהן וליהנות מזרם של זיכרונות המציפים אותנו רק מעצם ההתבוננות בתמונה המקולפת והדהויה, דרך אותן תמונות אנחנו יכולים לשחזר לחלוטין את אותם רגעים יקרים של חיינו. מול החוויה הזאת, נראית לנו החוויה הדיגיטלית כחוויה ריקה וחסרת משמעות ואין לנו שום כוונה להעביר את חיינו למרחב חסר המשמעות הזה.

זיכרון צילומי

זה לא תחליף, אלא השלמה

אין ספק שעם ההסבר הזה קשה מאוד להתווכח, והשאלה שנותרה היא מדוע באמת לסרוק את התמונות אם אלו הם פני הדברים. ובכן, התשובה באתר זיכרון צילומי יכולה לעניין אתכם והיא נכונה גם להמרת קלטות וידאו. על פי האתר, סריקת התמונות אינה מיועדת לייצר עבורנו תחליף לתמונות המודפסות אלא לאפשר לנו לשמר את התמונות יקרות הערך האלה בפורמט נוסף שיאפשר לנו לקחת אותן איתנו אל העתיד, לשתף אותן במרחב הדיגיטלי, לצפות בהן בקלות דרך מסך הטלוויזיה, המחשב או הטלפון ופשוט מאוד ליהנות מהיכולת לצפות באותן תמונות גם במרחב הדיגיטלי.

יחד עם זאת, בכל רגע שנרצה לחוות את הנוסטלגיה שיודעות התמונות המודפסות לספק לנו, נוכל להמשיך וליהנות מאותה נוסטלגיה כאוות נפשנו. סריקה היא פעולה שמרחיבה את המציאות שלנו ולא מחליפה את הקיים. והלוא, אמת זו נכונה בדיוק באותה מידה גם לקלטות וידאו.