היתרונות של ספרינקלרים

ספרינקלרים, או בעברית מתזים, מיועדים לכיבוי אש ומשולבים בתוך מערכות גילוי שריפות ודליקות. בעזרת המתזים ניתן למנוע את התפשטות האש במבנה ולכבות את השריפה מיד כאשר היא מתחילה.

בפועל, המתזים גם עובדים בצורה פשוטה ולכן גם אמינה: הם מתיזים את המים או את חומרי הכיבוי באופן אוטומטי, ללא מעורבות יד אדם ובאופן שמספק כיסוי לכל המבנה או האזורים הרלוונטיים. הבחירה בין חומרי הכיבוי היא פונקציה של סוג המבנה ורגישות הציוד.

למה דווקא מתזים?

על רקע האמור לעיל אפשר להבין גם את היתרונות של ספרינקלרים במערכות כיבוי וגם את הערך המוסף שלהן בהשוואה לפתרונות אחרים. בפועל, למתזים יש ערך מוסף שמייצג את הדור הבא של מערכות הכיבוי הקיימות בארץ ובעולם:

א. אפשרות לבחור בין מערכות מתזים רגילות או יבשות – מערכת מתזים רגילות נמצאות כל הזמן תחת לחץ מים קבוע. כאשר לחץ המים משתנה בגלל אינדיקציה לקיומה של שריפה או דלקה, המערכות משחררות את המים ומתיזות אותן. לחילופין, אפשר להשתמש במערכות יבשות כדי להגן על חללים שבהם יש ציוד יקר ערך כגון מחשבים, חוות שרתים, מסמכים מודפסים וכן הלאה.

ב. התרעה למערכת גילוי האש – עוד יתרון מובנה של מערכת ספרינקלרים איכותית בא לידי ביטוי בהתרעה שמועברת למערכת גילוי האש. למעשה, ההתרעה מתרחשת אוטומטית כאשר יש זרימת מים במערכת והיא מגיעה עד לתחנה המקומית של כיבוי אש או למרכז בקרה מקומי.

ג. יעילות גבוהה – היתרון הכי מובהק של מתזים הוא היעילות. בעזרת המתזים ניתן להתמודד ספונטנית, אפקטיבית וחסכונית עם כל סוגי הדליקות והשריפות. גם אם כמות המים או חומר הכיבוי בתוך המתז לא יספיקו כדי לכבות את השריפה, הם עדיין יגדילו את הסיכוי לפינוי יעיל של המבנה ולהצלת חיי אדם.

התקנת המתזים מתבצעת בהתאם למאפייני המערכת ולדרישות של רשויות הכיבוי וההצלה. במהלך התקנת המתזים, מביאים בחשבון את היכולת שלהם להתמודד עם דליקות בהיקפים שונים. אם רוצים, אפשר גם לשלב את המתזים עם פתרונות כיבוי אחרים ועם מערכות פינוי ושחרור עשן.