הזמנות לבר מצווה

הזמנות לבר מצווה – איפה מתחילים?

הגיע תורו של בינכם לחגוג את חגיגת בר המצווה, וכעת אתם כל כולכם עסוקים בהפקת האירוע. עליכם לבחור מקום, תאריך ושעה ועליכם להחליט מיהם המוזמנים לאירוע. כעת, במקביל לכל ארגון הקייטרינג, האטרקציות, הצלם והמוסיקה, עליכם גם להפיק הזמנות לבר מצווה, וההזמנות האלה צריכות להיות מספיק אטרקטיביות בכדי שהמוזמנים שלכם לא רק יגיעו מתוך נימוס וכבוד לבני משפחה, אלא גם מתוך רצון וסקרנות למה שמחכה להם באירוע. אז איך מתחילים לעצב הזמנות לבר מצווה?

אספו רעיונות ותובנות

ובכן, הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לסקור קטלוג של הזמנות, ופה יש לכם יד חופשית לבחון הזמנות מכל סוגי האירועים. למעשה, המטרה של שלב זה היא לא לקבע אתכם סביב פורמט מסוים שאולי ייראה לכם יפה בקטלוג, אבל לא באמת משקף אתכם ואת ההעדפות שלכם. המטרה היא לעורר בכם את היצירתיות ולספק לכם רעיונות שתוכלו להתבסס עליהם בעיצוב ותכנון הזמנות לבר מצווה שלכם. נסו לזהות צבעים שמושכים את העיניים שלכם, עיצובים שמשקפים את מי שאתם, גדלים, גופנים, עיטורים וכל פרט שיכול לעניין אתכם. הרעיון הוא שלא תתחבטו בעניין בצורה רציונלית מדי, אלא תבחנו מה אתם מרגישים במבט הראשון. אם אתם מרגישים שזה טוב, זה טוב, ואם לא, אז לא – אין צורך בהסברים למה כן ולמה לא.

גבשו את הכל לכדי הזמנות לבר מצווה

לאחר שאספתם מספיק רעיונות, כדאי להתחיל לבנות את ההזמנה, ואת זה מומלץ לעשות בליווי איש מקצוע, מעצב מקצועי או מעצב הבית של בית הדפוס בו אתם מזמינים הזמנות לבר מצווה. כעת יהיה עליכם לחבר את כל הרעיונות לכדי הזמנה אחת, לנסח את הדברים בצורה מכובדת ואטרקטיבית, ולשם כך נדרש איש מקצוע, אם אתם כמובן רוצים לעשות את זה כפי שצריך. שימו לב שאתם משתתפים בתהליך בצורה נכונה, שאתם לא משתלטים עליו מחד, אבל גם לא נותנים למעצב להשתלט עליו ולהביא את עצמו לידי ביטוי בהזמנה, יותר מאשר אתכם עצמכם.

וודאו שזה מקצועי

בהזמנות לבר מצווה, יהיה זה נכון לשלב אלמנטים מסורתיים כדוגמת הכותל, מגן דוד וסממנים מסורתיים אחרים שמשקפים את ייחודיותו הדתית של אירוע בר המצווה. גם את האלמנטים הללו ניתן לשלב במגוון סגנונות, וישנה חשיבות רבה שכל האלמנטים המופיעים בהזמנה, יתכתבו זה עם זה ויבואו מאותו סגנון עיצוב ומאותו עולם. כאמור, איש מקצוע מתאים יוכל לוודא שזה אכן מה שקורה.