גמילה מסמים קלים

תהליך הגמילה מסמים קלים

אחד מתהליכי הגמילה החמקמקים ביותר הוא התהליך של גמילה מסמים קלים. הוא חמקמק מכיוון שקל מאוד להתעלם מהשפעות הסמים הקלים ולראות בהן חלק נורמלי מחייו של אדם נורמלי. הוא חמקמק מכיוון שההתמכרות לסמים קלים נראית במובנים רבים כמו התמכרות לסיגריות ואף אחד לא נכנס למרכז גמילה בכדי להיגמל מסיגריות, אז למה מסמים קלים כן? ובכן, התנאי הראשון לגמילה מסמים קלים הוא הבנה שהסמים אולי קלים אבל ההתמכרות היא קשה ושאם לא נגמלים מהם, זה לא נגמר.

התמכרות קשה לסמים קלים

התמכרות להרואין תיראה לנו תמיד קשה יותר מהתמכרות לסיגריות, והתמכרות לסיגריות תטריד אותנו יותר מהתמכרות למשחק מחשב. מידת החומרה של התמכרות, כל התמכרות, נקבעת מהשילוב של הסיכון האמיתי שיוצרת אותה התמכרות, יחד עם הפגיעה שלה במהלך החיים הרגיל שלנו ויחד עם המוסכמות החברתיות שבתוכן אנו פועלים. מכורים להרואין לא יכולים לעשות דבר ולא יכולים לעמוד באף מוסכמה חברתית סבירה. הם לא יכולים לעבוד, לא יכולים לקיים יחסים חברתיים ומשפחתיים, לא יכולים לנהל משק בית ובקושי יכולים לקיים שיח או אינטראקציה סבירה עם אדם אחר. התמכרות למשחק מחשב יכולה להיות מטרידה מאוד, אבל האדם המכור עדיין יכול להתנהל באופן עצמאי וסביר, גם אם תוך כדי פגיעה בכל מערכות היחסים שלו ובכל מרכיבי החיים המרכזיים שלו.

התמכרות לסמים קלים היא התמכרות קשה מכיוון שהמכורים לסמים קלים מעצבים את חייהם בהתאם לסמים אלה. מכורים אלה לא יעבדו במקום עבודה מסודר כי אי אפשר להדליק בו כך סתם ג'וינט. הם לא יוכלו לשהות עם ילדיהם ברציפות הנדרשת כי הם צריכים לעשן את הסם שלהם בתדירות גבוהה. ישנן עוד השלכות רבות כתוצאה מהשימוש בסמים קלים, אבל גמילה מסמים קשים היא בעיקר חשובה מכיוון שההתמכרות לסמים קלים יכולה להוביל לעוד שלל התמכרויות נוספות, לרבות התמכרות לסמים קשים יותר.

גמילה מסמים קלים

צריך פשוט להתחיל

כמו כל תהליך גמילה, גם גמילה מסמים קלים הוא תהליך שצריך פשוט להתחיל. אין טעם לנסות ולנתח את הכדאיות שבגמילה או את קשיי הגמילה ואת היכולת שלנו לעמוד באותם קשיים. היכולת שלנו להיגמל מסמים קלים ולמעשה מכל התמכרות אחרת, תלויה מאוד ביכולת שלנו לקבל את ההחלטה הראשונית לעשות את הצעד הראשון להשתלבות בתכנית גמילה מסמים קלים. זה יכול להיות טלפון אחד או ביקור אחד במשרד של מרכז גמילה, אבל זה צעד אחד וראשון שצריך לעשות אותו.