גירושין ברבנות

מוסד הנישואין בישראל נמצא בחלקו תחת תחום האחריות של הרבנות. כתוצאה מכך, גברים ונשים שבוחרים למסד את מערכת היחסים ביניהם באמצעות נישואין צריכים להתחתן דרך הרבנות. לאחר מכן, אותם זוגות נשואים יכולים גם לפנות אל הרבנות לצורך ביצוע תהליכי גירושין. עם זאת, גירושין ברבנות הם גם עניין מורכב מכפי שנהוג לחשוב ולכן כדאי להכיר את המאפיינים שלו.

ראשית, עורך דין רגיל למשל לא תמיד יכול לייצג את הלקוחות שלו במסגרת תהליך של גירושין ברבנות. אם אחד מבני הזוג מחליט לפתוח את הליך הגירושין דרך הרבנות ולא בבתי המשפט לדיני משפחה, איש המקצוע הרלוונטי שאיתו כדאי להתייעץ יהיה טוען רבני.

כיצד מקלים על תהליכי הגירושין?

החדשות הטובות הן שגם דרך הרבנות אפשר להקל על הליכי הגירושין. הנה למשל מספר דרכים שצריך לעשות כדי להפוך את התהליך לפשוט, מהיר ונוח עבור כל הצדדים המעורבים:

א. גיוס אנשי מקצוע רלוונטיים – טוען רבני יכול ללוות את בני הזוג מהרגע שבו הם מחליטים באופן עקרוני להתגרש, ועד שהם מקבלים את אישור בית הדין הרבני. בין היתר, התפקיד של טוען רבני הוא לפרוש בפני בני הזוג את התמונה המלאה וגם לעדכן אותם בהלכות שאולי הם לא מודעים אליהן.

ב. עמידה בהנחיות – בית הדין הרבני הוא מוסד הלכתי, מסורתי ושמרני שבו פועלים על פי כללים ברורים והנחיות שונות. אם רוצים לקצר את משך הזמן שעובר מרגע תחילת הליך הגירושין ועד שרואים תוצאות, צריך לעמוד בהנחיות ולבסס אותן עם נימוקים, טפסים, מסמכים וכמה שיותר חוות דעת רלוונטיות.

ג. שיתוף פעולה – יש צורך בשיתוף פעולה בין הצדדים על מנת להפוך את התהליך של גירושין ברבנות ליעיל יותר. בהקשר הזה, הדגש הוא בעיקר על תקשורת פתוחה בין הבעל והאישה ועל האפשרות לערב טוען רבני שייצג כל אחד מהם בנפרד.

לסיכום, התהליך של גירושין עשוי להיות מורכב אבל בדרכים מסוימות ניתן להקל עליו. בנוסף, ברבנות קובעים את הליכי הגירושין לפי ההלכה וגם לזה יש משמעות והשפעה על בני הזוג.